Nyheter widgets

Funding

Kvantesprang i nordisk verdikjede for avfall

Plast Nordic har ambisjoner om å bygge flere kjemiske resirkuleringsfabrikker i Norden. Bakgrunnen er et mulighetsstudie fra 2019 der det ble bekreftet at både markedet, lovverket, verdikjedene og den teknologisk utviklingen nå ligger tilrette for store industrielle kvantesprang innen avfallshåndtering.

Kunsten å leve – en reise i tidenes comeback!

Det handler om å komme seg tilbake opp på hesteryggen etter et fall. Den lange veien tilbake til livet og våge å ta nye sjanser. Veien tilbake etter et nederlag. Dette kan overføres til mange arenaer.
The post Kunsten å leve – en reise i tidenes comeback! appeared first on Berg Moe Startup Booster.

Easycare – En revolusjon i måten utstyr flyter i helsevesenet

Invester i en revolusjon i måten utstyr flyter i helsevesenet. I dag er det meste av behandlingen analog og krever store ressurser. Vi har i dag ett kommersielt produkt, som løser store deler av arbeidsflyten i tjenesten
The post Easycare – En revolusjon i måten utstyr flyter i helsevesenet appeared first on Berg Moe Startup Booster.

Bsafe – next generation emergency technology

On Track To Become A World-Leading Provider Of Safety And Security Solutions. New Smart Technology That Can Save Lives
The post Bsafe – next generation emergency technology appeared first on Berg Moe Startup Booster.

Rekruttering, kultur & verdier

Marita blir inspirert

Inspirert av kvinnedagen

8. Mars er en viktig dag for oss!

Det er riktignok gründerens fødselsdag, men viktigere er det at kvinnedagen minner oss på at vi står på skuldre til kvinner som har tråkket opp en vei for at vi i dag nyter mer likestilt arbeidsliv.

Markedsplassen

Årets julegave fra BizBot!

Vi har fått med 24SevenOffice Norge som partner og investor og feirer med å gi gratis tilgang til alle våre verktøy.

Administrasjon & rutiner

Når alt føles overveldende

Hva kan men gjøre når alt bare føles overveldende?

Den siste måneden har vært litt i overkant hektisk for mitt vedkommende og jeg har blitt liggende bakpå i forhold til flere ting jeg jobber med. Nå har jeg tatt et krafttak for å bli ajour og få full kontroll igjen og jeg tenkte å dele en del tips jeg har fått og brukt i denne prosessen.

Hvordan bruke ChatGTP i din startup?

Det er etterhvert mange av oss sett lyset i forhold til hvordan man kan bruke ChatGTP.
Jeg har gjort litt undersøkelser i forhold til hvordan andre bruker verktøyet, og kommer i tillegg med noen eksempler på hvordan jeg bruker det selv.

Årets julegave fra BizBot!

Vi har fått med 24SevenOffice Norge som partner og investor og feirer med å gi gratis tilgang til alle våre verktøy.

Salg

Yesboss lanserer nytt design!

På Yesboss plattformen kan oppdragsgivere legge ut salgsoppdrag for sine produkter og tjenester. De kan tilby provisjon, timelønn eller en hybrid modell. Frilansere, selgere, salgshus og folk med stort nettverk, kan deretter plukke passende salgsoppdrag og ta seg betalt for innsatsen og leverte salg.

Slik selger du mer i 2023

Gjennom de siste 12 månedene har vi lansert markedsplassen Yesboss, og on-boardet over 520 frilansere og 122 oppdragsgivere. Dette har gitt oss innsikt som vi ønsker å dele.

Markedsføring

Hvorfor har Facebook-annonsering blitt dyrere?

Hvorfor har Facebook-annonsering blitt dyrere?

Selv om Facebook fortsatt er en av de mest effektive annonseringsplattformene på nettet, må annonsører være forberedt på å tilpasse seg stadig endrede vilkår for å få mest mulig ut av annonsering på plattformen. Hvordan gjør man det?

Tidsstyring & vaner

GRATIS WEBINAR – Mindset To Results

Jeg deler erfaringer, innsikt og direkte implementerbare verktøy fra mitt liv med godt 20 år som toppidrettsutøver, +10 år innen salg og ledelse i skandinavisk retail og som business og performance coach.

Janick om prokrastinering

3 fatale konsekvenser ved prokrastinering

Du sitter ved skrivebordet og stirrer inn i en blank skjerm og tenker på at du burde starte på den presentasjonen, men kommer ikke i gang. Hva er det som egentlig skjer i hodet ditt da?

Regnskap & økonomi

A-melding

A-meldinger

Vet du hva en A-melding er? “A-meldinger er en form for rapportering til blant annet NAV om arbeidsforholdene i en bedrift. NAV bruker informasjonen som er rapportert i A-meldingene for å holde seg oppdatert på antall ansatte, lønn, overtid og annen informasjon om arbeidsforholdene i bedriften.

Facebook-ads

Om kjøp av Facebook-ads

Er Facebook-ads noe du bruker penger på? Det er i alle fall én av tingene hvor jeg ser definitivt mest rot. Holy moly! Til og med regnskapsførere roter dette til

Forskuddsskatt

Forskuddsskatt

Alle selskap (både ENK og AS) sender inn skattemelding for et inntjeningsår, året etter inntjeningsåret. Måten man betaler forskuddskatt på for ENK og AS er helt annerledes. Her er greia..

Omvendt mva

Omvendt mva

Se for deg at du selger en tjeneste og at tjenesten koster 1000kr timen ink mva. Business is good og alt går greit, helt til det begynner å bli tynt med kunder. Det har nemlig dukket opp en konkurrent som selger nøyaktig det samme for 800kr timen!

Spørsmål om Merverdiavgift

Nyttig å vite om merverdiavgift

Hvis du har lyst til å være sikker på at du gjør alt riktig i regnskapet, slik at du ender opp med å betale riktig sum merverdiavgift, kan du helt gratis laste ned Regnskapsguiden for gründere her.

Angående skattemeldingen

Årets viktigste frist: Skattemeldingen – meldingen hvor vi sladrer på oss selv til Skatteetaten og opplyser om hvor mye vi har tjent.

Fristen er 31 mai, men hva skjer dersom du ikke leverer?

Dette skatter du av

Hva betaler du skatt av?. Skatt er kompliserte greier, enig? Skatt på overskudd, forskuddsskatt, utsatt skatt osv. Vil du lære mer om dette?