Hva kan men gjøre når alt bare føles overveldende?

Når alt føles overveldende

Å være gründer innebærer å ha mange baller i luften til enhver tid, og det er lett å miste oversikten når ting blir hektiske og det kan føles overveldende.

Den siste måneden har vært litt i overkant hektisk for mitt vedkommende og jeg har blitt liggende bakpå i forhold til flere ting jeg jobber med. Nå har jeg tatt et krafttak for å bli ajour og få full kontroll igjen og jeg tenkte å dele en del tips jeg har fått og brukt i denne prosessen.

Her er 10 gode råd for å hjelpe deg med å bli ajour igjen;

1. Prioriter oppgavene dine: Begynn med å lage en liste over alt du trenger å gjøre for å komme ajour igjen. Prioriter oppgavene etter viktighet og deadline, og fokuser på de mest kritiske først.

En av de tingene jeg måtte få unna var godkjenning av nye medlemmer av Gründerklubben og registrering av de som ønsker å teste ut Gründervekt-plattformen. Er i alle all ajour der nå 🙂

2. Sett opp en tidsplan: Sett av tid til å jobbe med oppgavene hver dag eller uke, og hold deg til denne planen. Bruk gjerne en timeplanlegger eller en app for å holde styr på tiden din og sikre at du bruker den effektivt.

Vi har jo veldig bra systemer og bruker Trello og Clocify i tillegg til kalender. Det som er en god rutine her er å planlegge hele uken før mandagen kommer og stå ved planen nesten uansett hva som skjer.

3. Finn ut hva som hindrer deg: Identifiser hva som hindrer deg i å komme ajour. Er det for mange avbrytelser i løpet av dagen? Mangel på motivasjon? En overveldende mengde oppgaver? Når du vet hva som hindrer deg, kan du begynne å finne løsninger.

Motivasjonen er det ikke noe å si på her i gården, men det er mange oppaver og mange som tar kontakt. Jeg er opptatt av å være tilgjengelig, men må nok kanskje bli enda flinkere til å blokkere av tid til rutinemessige oppgaver og sette av nok tid i løpet av uken til de viktigste oppgavene og de med tidsfrist.

4. Deleger oppgaver: Hvis du har ansatte eller samarbeidspartnere, kan du vurdere å delegere noen oppgaver til dem. Dette kan gi deg mer tid til å fokusere på oppgaver som bare du kan gjøre, og hjelpe deg å komme ajour raskere.

Her har jeg definitivt mye å gå på og kommer til å ta initiativ til å invitere flere inn å bidra i forhold til Gründerklubben. I forhold til de andre prosjektene jeg er involvert i, synes jeg at jeg er blitt flinkere til å delegere.

5. Automatiser oppgaver: Noen oppgaver kan automatiseres ved hjelp av verktøy eller programvare. For eksempel kan du bruke en e-postmarkedsføringsplattform for å sende ut nyhetsbrev, eller en prosjektstyringsapp for å holde styr på oppgaver.

Vi bruker Keap og her er vi veldig godt skodd. Vi må bare bruke mer tid på å fortsette å automatisere prosesser.

6. Lag en rutine: Å ha en fast rutine kan hjelpe deg å bli mer produktiv og få ting gjort raskere. Lag en rutine for når du sjekker e-post, jobber med prosjekter og kommuniserer med ansatte eller samarbeidspartnere.

Dette er implementert og fungere. Jeg sjekker mail morgen, etter lunsj og ca 15 hver dag og selvsagt noe ganger oftere når det er noe som brenner og der jeg venter svar.

7. Unngå distraksjoner: Finn ut hva som distraherer deg og prøv å begrense det. For eksempel kan du skru av varsler på mobilen din eller begrense sosiale medier til bestemte tider på dagen.

Har slått av alle varsler og er ikke like aktiv på Facebook som jeg var tidligere. Bruker Messenger til chat med teamene jeg jobber med og litt oftere innom der.

8. Få hjelp: Det er ingenting galt med å be om hjelp når du trenger det. Hvis du føler deg overveldet eller ikke klarer å håndtere alt selv, kan du be en kollega eller venn om å hjelpe deg med oppgavene dine.

Jeg har et par coacher som jeg snakker med jevnlig og som hjelper meg mye. Anbefales!

9. Hold motivasjonen oppe: Det kan være tøft å komme ajour igjen etter å ha falt bakpå, så det er viktig å holde motivasjonen oppe. Sett deg små delmål og belønn deg selv når du når dem. Snakk også med andre gründere eller mentorer for å få inspirasjon og støtte.

Belønning er bra! Når jeg er ferdig med denne artikkelen, belønner jeg meg selv. Jeg skal gå ut på balkongen i solen og plante tre planter i blomsterkassa og en kopp urtete 🙂

10. Lær av feilene: Til slutt er det viktig å lære av feilene dine slik at du kan unngå å havne i samme situasjon igjen. Evaluer hva som gikk galt og hva du kan gjøre annerledes neste gang for å unngå å bli liggende bakpå. Kanskje du trenger å prioritere annerledes, eller kanskje du trenger å sette opp en mer realistisk tidsplan.

Her sliter jeg litt og må jobbe mer med dette punktet. Den viktigste årsaken til at jeg kom bakpå nå, var at det kom seilende et par superspennende prosjekter som jeg bare måtte ta tak i. I tillegg gikk jeg inn med hud og hår og brukte mye tid. Her regner jeg faktisk med høy ROI. Prisen jeg måtte betale var å bli bakpå og måtte i tillegg skrive denne artikkelen her 🙂

Uansett hva det er som treffer deg på din reise, ta det som en læringserfaring og bruk den til å vokse og forbedre deg som gründer.

Hva er dine beste tips?

Å komme ajour igjen kan være en utfordring, men det er ikke umulig. Ved å følge disse 10 gode rådene og finne en strategi som fungerer for deg. Du kan raskt komme tilbake på sporet og fortsette å bygge opp din virksomhet. Husk at selv om det kan være vanskelig å komme 100% ajour igjen. Ikke miste motet! Med hardt arbeid og dedikasjon vil du klare å nå målene dine og fortsette å vokse som gründer.

Kanskje du har vært i samme situasjon som meg? Hva lærte du og hva er dine beste tips?

Logg inn og skriv dine beste tips i kommentarfeltet.

Les også Bruker du tiden din riktig og anbefaler også min blogg som du finner på bergmoe.com

Del nyhet

Svar