Nyheter

Ali Sheikh Munir
Gründer Nyheter

OBOS Nærkontor gjør det enklere for gründere å starte opp

Ali Sheikh Munir; Hva er planene fremover og hvordan skal dere gjøre det enklere for gründere å komme i gang? Ali har vært gründer, men …

Salg

Vi har gjort det enkelt for deg som selger!

Vi har lansert endring i onboardingen på plattformen som gjør det enklere for deg som selger.
Logg deg inn og finn ditt drømmeoppdrag i dag

A-melding
Økonomi og regnskap

A-meldinger

Vet du hva en A-melding er? “A-meldinger er en form for rapportering til blant annet NAV om arbeidsforholdene i en bedrift. NAV bruker informasjonen som er rapportert i A-meldingene for å holde seg oppdatert på antall ansatte, lønn, overtid og annen informasjon om arbeidsforholdene i bedriften.

Facebook-ads
Økonomi og regnskap

Om kjøp av Facebook-ads

Er Facebook-ads noe du bruker penger på? Det er i alle fall én av tingene hvor jeg ser definitivt mest rot. Holy moly! Til og med regnskapsførere roter dette til

Økonomi og regnskap

Fakturaen inneholder 100 forskjellige ting… hva nå?

Har du noensinne gått inn i en butikk med én konkret ting på handlelisten og kommet ut med den + 12 andre ting? Jeg også – så til de grader!

Forskuddsskatt
Økonomi og regnskap

Forskuddsskatt

Alle selskap (både ENK og AS) sender inn skattemelding for et inntjeningsår, året etter inntjeningsåret. Måten man betaler forskuddskatt på for ENK og AS er helt annerledes. Her er greia..

Omvendt mva
Økonomi og regnskap

Omvendt mva

Se for deg at du selger en tjeneste og at tjenesten koster 1000kr timen ink mva. Business is good og alt går greit, helt til det begynner å bli tynt med kunder. Det har nemlig dukket opp en konkurrent som selger nøyaktig det samme for 800kr timen!

Salg

ALLE kan tjene penger på salg – Se muligheter, grip dem og få betalt når dine bekjente blir kunder.

Med Yesboss kan du som frilanser eller selger forhandle og tilpasse hvert enkelt oppdrag. Bare foreslå hva du ønsker belønning for å koble sammen to parter.

Spørsmål om Merverdiavgift
Økonomi og regnskap

Nyttig å vite om merverdiavgift

Hvis du har lyst til å være sikker på at du gjør alt riktig i regnskapet, slik at du ender opp med å betale riktig sum merverdiavgift, kan du helt gratis laste ned Regnskapsguiden for gründere her.

Når alt føles overveldende
Administrasjon og rutiner

Hva kan men gjøre når alt bare føles overveldende?

Den siste måneden har vært litt i overkant hektisk for mitt vedkommende og jeg har blitt liggende bakpå i forhold til flere ting jeg jobber med. Nå har jeg tatt et krafttak for å bli ajour og få full kontroll igjen og jeg tenkte å dele en del tips jeg har fått og brukt i denne prosessen.

Viktig info om tvangsmulkter for businesser som din
Økonomi og regnskap

Viktig info om tvangsmulkter for businesser som din

Tvangsmulkt er en bot du får dersom du ikke leverer ting og tang du skal levere innen fristene satt av Skatteetaten.Men før du får boten får du et brev med et varsel og et betinget vedtak. Hva gjør du da?

Hva er godt dekningsbidrag? Hvordan kan jeg øke bruttofortjenesten?
Økonomi og regnskap

Hva har business til felles med en loffskive med nugatti på?

Jo det skal jeg si deg: Du ønsker goooood dekning. God dekning av nugatti på skiva (helt ut i kantene, comprende!?) og god dekning i businessen – eller godt dekningsbidrag som det kalles.

Hvorfor har Facebook-annonsering blitt dyrere?
Markedsføring

Hvorfor har Facebook-annonsering blitt dyrere?

Selv om Facebook fortsatt er en av de mest effektive annonseringsplattformene på nettet, må annonsører være forberedt på å tilpasse seg stadig endrede vilkår for å få mest mulig ut av annonsering på plattformen. Hvordan gjør man det?

Gründer Nyheter

Etter en vellykket opplevelse i 2020, henter Lendwill kapital på Seedrs igjen

Lendwill, den norske innovative peer-to-peer-appen, har nylig annonsert sin andre runde med pengeinnsamling på Seedrs, en crowdfunding-plattform basert i Storbritannia. Nå inviterer Lendwill folk til å investere i appen deres igjen: https://www.seedrs.com/lendwill 

Gründer Podcasts

Anzhelika Osmanova – Nye muligheter innen Peer-to-peer lending

Peer-to-peer lending er populært. Konseptet er at man tilbyr låntakere en ny måte å få tilgang til finansiering på, og investorer et alternativ til tradisjonelle investeringsmuligheter.

Markedsføring

5 grunner til at video bør være en del av din markedsføringsstrategi

Har du enda ikke kommet i gang med video? Er det på grunn av budsjett, tid, eller at du heller vil dø enn å være foran kamera?
Kanskje på tide å gjøre noe med det?

Mats Persson Bergius
Gründer Nyheter

Mats Persson Bergius – Ny norgessjef for Lunar Bank

Mats Persson Bergius tok nylig over som sjef for Lunar Bank sin virksomhet både i Norge og Sverige. I denne podcasten forteller han om hva han brenner for og bankens planer i Norge.

Gründer Podcasts

Episode 15: Hvordan utvikle seg som selger? Vi snakker med Ole Christian Sandvoll fra ReeBoot

Reeboot er et selskap bestående fag folk og mentaltrenere med fokus på mestring og personlig utvikling. De tilbyr mental trening, coaching og kurs til privatpersoner og bedrifter.

Økonomi og regnskap

Angående skattemeldingen

Årets viktigste frist: Skattemeldingen – meldingen hvor vi sladrer på oss selv til Skatteetaten og opplyser om hvor mye vi har tjent.

Fristen er 31 mai, men hva skjer dersom du ikke leverer?

Gründer Podcasts

Episode 14: Hvordan selge abonnement og annonseplass? Vi løser salgscase for nettavisen By Lokal!

I denne episoden tar vi for oss et nytt salgscase: Selg annonseplass og abonnement for BY LOKAL.
Vi snakker om hvordan gå frem i møte med salg av abonnement for nettavis og annonseplass.

Gründer Nyheter

Yesboss lanserer nytt design!

På Yesboss plattformen kan oppdragsgivere legge ut salgsoppdrag for sine produkter og tjenester. De kan tilby provisjon, timelønn eller en hybrid modell. Frilansere, selgere, salgshus og folk med stort nettverk, kan deretter plukke passende salgsoppdrag og ta seg betalt for innsatsen og leverte salg.

Emil Egeland med pokal.
Gründer Nyheter

Emil Egeland – Fra kode til søm på Innlandet

Emil Egeland er kjent på Gründerklubben som mannen bak Yellow Jersey. Når har han overtatt og blitt leder av en hjørnestensbedrift i Gausdal. Hvordan har denne overgangen vært?

Gründer Nyheter

Handlekraftige dansker

Plast Nordic har igjen vært nede til Danmark (mars 2023 ) og besøkt industrielle aktører fra tekstilsektorene. Mottakelsen er ensartet og overbevisende god.  De er tydelig på at de trenger en nasjonal løsning for kjemisk resirkulering av tekstiler.

Økonomi og regnskap

Dette skatter du av

Hva betaler du skatt av?. Skatt er kompliserte greier, enig? Skatt på overskudd, forskuddsskatt, utsatt skatt osv. Vil du lære mer om dette?

Funding Gründere

P2P-lending: et alternativ til tradisjonell finans eller fremtiden for lån og investering?

Peer-to-peer (P2P) lending har blitt stadig mer populært de siste årene, og tilbyr låntakere en ny måte å få tilgang til finansiering på, og investorer et alternativ til tradisjonelle investeringsmuligheter.

Tidsstyring og vaner

GRATIS WEBINAR – Mindset To Results

Jeg deler erfaringer, innsikt og direkte implementerbare verktøy fra mitt liv med godt 20 år som toppidrettsutøver, +10 år innen salg og ledelse i skandinavisk retail og som business og performance coach.

Marita blir inspirert
Rekruttering, kultur og verdier

Inspirert av kvinnedagen

8. Mars er en viktig dag for oss!

Det er riktignok gründerens fødselsdag, men viktigere er det at kvinnedagen minner oss på at vi står på skuldre til kvinner som har tråkket opp en vei for at vi i dag nyter mer likestilt arbeidsliv.

Tidsstyring og vaner

Hvordan en effektiv morgenrutine kan hjelpe gründere med å nå sine mål

Hvorfor ta seg bryet med å etablere en rutine? Hvis du hadde hatt et viktig møte klokken 08:00, hvilken rutine ville du helst hatt?

Gründer Podcasts

Episode 12: Hva kan B2B lære av B2C markedet? Vi snakker med Jeanette Bratli fra Embriq!

I denne episoden blir vi bedre kjent med Jeanette og hennes bakgrunn innen salg. Vi ser på hva B2B kan lære av B2C markedet, har …

Funding Gründere

Kvantesprang i nordisk verdikjede for avfall

Plast Nordic har ambisjoner om å bygge flere kjemiske resirkuleringsfabrikker i Norden. Bakgrunnen er et mulighetsstudie fra 2019 der det ble bekreftet at både markedet, lovverket, verdikjedene og den teknologisk utviklingen nå ligger tilrette for store industrielle kvantesprang innen avfallshåndtering.