Slik selger du mer i 2023

Vi har lyst til å dele litt erfaring med dere.

Gjennom de siste 12 månedene har vi lansert markedsplassen Yesboss, og on-boardet over 520 frilansere og 122 oppdragsgivere, og regner vi med kapasiteten vi har via salgshusene på plattformen kan vi doble antallet frilansere. Det har gitt oss innsikt og læring, som kan være nyttig for flere enn oss.

Markedet

Aktiviteten i næringslivet bremser, og mange bedrifter sliter. De bedriftene hos oss som benytter denne anledningen til å tilpasse seg, ser ut til å klare seg bra. Mange har justert prisnivået på produktene sine, samtidig som hovedmålet er å hjelpe andre gjennom en eventuell krise. Sammen med menneskene på plattformen vår, både oppdragsgivere og frilansere, finner vi gode løsninger som genererer det alle trenger, nemlig salg.

Salg

Yesboss ligger tett på salg i mange henseende. Vi selger selv inn tjenesten vår hos bedriftskunder, og vi veileder våre frilansere til å selge for kundene de inngår en avtale med på plattformen. En ting er helt sikkert, og det er at menneskelig salg er enda viktigere enn tidligere. Bedrifter som sloss for inntektene sine, trenger fleksible ordninger for vekst og “No cure, no pay” salgsoppdrag på Yesboss har tatt helt av denne høsten. Ved å leie eksterne salgsressurser får du også nye øyne på produktet og prisen din, samt tilbakemeldinger fra en rekke kontakter med potensielle kunder. Dette setter deg i stand til å finjustere salgsapproachen og vokse mer.

Rekruttering

Alle vet at det koster mye å rekruttere feil. Fleksible ordninger blir derfor veldig populært når økonomien strammet seg inn. Allerede i september fikk vi flere forespørsler fra selskaper som ønsket å ansette frilanserne de hadde truffet på plattformen i en fast stilling. Teamet i Yesboss snudde seg raskt rundt og fant en attraktiv pris for utkjøp av kontrakt, og plutselig var vi en konkurrent av rekrutteringsbyråene. Nå kan nemlig bedrifter teste ut salgspersonell på Yesboss plattformen, med en fleksibel kontrakt, og etter hvert tilby den beste selgeren av sitt produkt en fast stilling. For er det en ting alle vet, så er det at selgere er flinke til å selge seg selv inn. På Yesboss må man faktisk bevise at man kan levere, før arbeidsgiver tilbyr en fast stilling. Som vi liker å si; hos Yesboss betaler du for resultatet, ikke bare for forsøket.

Ny karriere

Vi hadde en teori om at flere enn frilans-selgere ville plukke oppdrag på Yesboss plattformen. Tesen er at du ofte kun trenger å selge 1 gang, for at det skal være verdt tiden din, fordi provisjonen er såpass attraktiv. Mange har stort nettverk eller er i en posisjon der man snakker med mange folk i næringslivet hver dag. Ved å melde seg opp på Yesboss plattformen, kan alle se hvilke salgsoppdrag og dertil provisjonsbetaling, som ligger ute i markedet. Kjenner du noen som kanskje ser etter lignende produkt, kan du gjøre en innsats for at de velger de som selger via Yesboss, slik at du kan ta eller dele provisjonen som følger med oppdraget. Vinn, vinn og vinn for alle parter.

Ønsker du å komme i gang med Yesboss ?
Book en rådgivningstime eller registrer deg på plattformen i dag!

Med vennlig hilsen, 
Richard og Didrik fra Yesboss

Del nyhet

Svar