Hvordan en effektiv morgenrutine kan hjelpe gründere med å nå sine mål

Som leder og gründer kan det være fristende å hoppe rett i arbeid så snart du står opp om morgenen. 

Det er alltid en oppgave å fullføre, et produkt som kan bli bedre, en tjeneste som kan utvikles eller et budskap som kan spisses. 

Med andre ord, gründerlivet er ingen 8 til 4 jobb. Nei, du har valgt et langsiktig maraton, hvor du i prinsippet kan jobbe døgnet rundt hvis du ønsker. 

Derfor anbefaler jeg deg det jeg har anbefalt ledere og grundere i over 10 år. At du etablerer en rutine som er godt for kropp og sinn, og som gir deg energi og økt fokus. 

Hvilken rutine er dette? Jo, en morgenrutine selvfølgelig. En morgenrutine som vil gi deg en fantastisk start på dagen, og hjelpe deg med å øke produktiviteten din, samtidig som det vil redusere stressnivået

Men hvorfor ta seg bryet med å etablere en rutine? Jo, la meg gi deg to eksempler

Eksempel 1: Du har satt vekkerklokken på 06:30, men velger å slumre til kl 06:55. Deretter hopper du i dusjen, steller deg i 5 minutter, før du tar på deg noen tilfeldige valgte klær og tar med deg en banan der du må løpe ut døren 07:25.

Eksempel 2: Vekkerklokken er satt på 06:20 og du står opp med en gang den ringer. Du går ut i stuen og gjennomfører en 10 minutters pusteøvelse, etterfulgt av å skrive i en journal dine tanker fra gårsdagen og hvilke mål du har for livet og den kommende perioden du er i. Du dusjer som vanlig og velger å avslutte de siste 30 sekundene med kaldt vann. Deretter kler du på deg klærne som du har lagt frem fra dagen før og tar med deg smoothien som du og lagde kvelden før. Du er ute av døren 07:25, klar for å gripe dagen. 

Hvis du hadde hatt et viktig møte klokken 08:00, hvilken rutine ville du helst hatt?

Hvis du skulle presentert ditt selskap til en investor klokken 08:00, hvilken rutine ville du valgt? 

Hvis du skulle satset på to forskjellige grundëre med hver av disse morgenrutinene over 10 år,  hvem av disse to ville du helst valgt?

Jo, selvfølgelig ville alle valgt eksempel nummer to!

gründerlivet kan på mange måter sammenlignes med toppidrett. Det er daglig repetisjon og aktivitet som gjør at en liten ide og tanke, kan bli til noe stort, så lenge man jobber for det iherdig over en lengre periode. 

Derfor inviterer jeg deg til å reflektere over om din morgenrutine kunne blitt bedre? 

Er det noen vaner du ønsker å implementere i din morgenrutine? 

Er det noen uvaner du ønsker å kvitte deg med på morgenen? 

Her er mine topp 6 forslag til hvordan du kan starte dagen best mulig:

  1. Stå opp når vekkerklokken ringer, skru av muligheten til å kunne bruke “snooze” knappen på mobilen
  2. Drikk vann, et stort glass med vann pluss kosttilskudd
  3. Pusteøvelse, fokuser på pusten i 5-10 minutter
  4. Journalføring, Skriv ned refleksjoner fra gårsdagen, pluss dine mål for nær fremtid
  5. Lett fysisk aktivitet, gå en tur, gjør noen tøye øvelser eller gjennomfør en  treningsøkt på morgenen
  6. Avslutt morgen dusjen med iskaldt vann, 30-60 sekunder

Husk! 

Det er viktig å finne en morgenrutine som fungerer for deg, og som passer inn i din timeplan. Det kan ta litt tid å finne den rette balansen, men det er verdt å investere tid og innsats i å utvikle en rutine som vil gi deg en best mulig start på dagen.

Husk at morgenrutinen din ikke trenger å være perfekt eller følge noen spesielle regler. Det viktigste er å ha på plass noen få konkrete vaner som vil hjelpe deg med å starte dagen med energi og fokus. 

Takk for meg,

Hvis du vil lese mer lignende som dette, så finner du meg på LinkedIn og på Instagram

Les også; Bruker du tiden din riktig?

Del nyhet

Svar