Inspirert av kvinnedagen

Marita blir inspirert

Fjør Studios fra Trondheim har siden 2013 laget eksklusive lær produkter gjennom en etisk forsvarlig produksjon.

Startet opp i 2013 av Marita Hegertun Hamran, en prisbelønt klesdesigner med 15 års erfaring fra motebransjen. Nå bosatt i Trondheim, gift og mamma til to.

Hva er Fjør?

Fjør kommer fra navnet Fjørheim, et 100 år gammelt landsted i Trondheimsfjorden – et sted vi ofte henter inspirasjon fra, hvor familie og et enkelt liv står i fokus.

8. Mars er en viktig dag for oss

Det er riktignok gründerens fødselsdag, men viktigere er det at kvinnedagen minner oss på at vi står på skuldre til kvinner som har tråkket opp en vei for at vi i dag nyter mer likestilt arbeidsliv.

Det er noe vi henter inspirasjon ifra i en tøff gründerhverdag, og en påminner om det viktige vi gjør ved å gi arbeidsplasser til kvinner – i det som sier å være verdens farligste land for kvinner å bo i; India. Vi har ambisjoner om å utvide produksjonen slik at vi kan hjelpe flere.

Selv om vi har fått råd om det motsatte, tror vi at det er mulig å kombinere mote og sosial rettferdighet – nettopp fordi kreativitet er noe positivt og vakkert. Det forsøker vi å uttrykke gjennom vår bedrift, ved å være et friskt pust av femininitet, kreativitet og skaperglede inn i motebransjen.

Vi ønsker å få folk til å føle seg bra, og ha god samvittighet når man handle moteprodukter.

Slow Fashion

Fjør er synergien mellom norske tradisjoner, moderne design og håndverk.

Vår filosofi er at nøkkelen til en bærekraftig framtid er å se bakover og lære av historien.

Slow Fashion er del av det såkalte grønne skiftet. Det er motsatsen til Fast Fashion som er betegnelsen på masseproduksjon av klær til en billig penge.

Slow Fashion er ikke nytt, det handler om å ta seg tid til bedre håndverk for slik å oppnå bedre kvalitet i produktene.

Vi ønsker å påvirke motebransjen ved å vise fordelene av å produsere saktere.

Vi tilbyr kunder trygghet ved å ta etisk ansvar. Det gjør vi ved å la design få bedre tid til å nå sitt potensiale, ved å gi fabrikkene tid de trenger for å gjøre en god jobb, og ved å bruke et naturlig kvalitetsmateriale som lær.

Vi tror at man som kunde må omstille seg og være villige til å betale mer for færre produkter. Fordelen vil være at man beholder produktene lenger

Hva lager vi?

Hovedsakelig håndvesker og accessoirer i lær. Vi har stort fokus på funksjonalitet i produktene våre, og synes de beste designene er de som tilpasser seg til folks hverdag. Et eksempel er Sienna Handbag – en allsidig håndveske som kan gjøres om til en stelleveske i den perioden man har behov for det.

Internasjonal anerkjennelse

Tidligere i vår gründerfase opplevde vi at bransjen ikke var klare for et skifte, og møtte på en del hindre. I dag opplever vi derimot at bransjen søker merker med vår filosofi om å forene sosial rettferdighet og kreativitet, og flere peker på god timing for et etisk motemerke.

Vi opplever å få internasjonal oppmerksomhet. Fjør Studios® har vært i britiske Vogue og Vanity Fair, utpekt som et merke de har tro på for framtiden. Vi har nylig fått henvendelser fra den internasjonale filmbransjen om representasjon på prisutdelinger.

Ambisjonen om å bli et internasjonalt merke får stadig større grobunn.

Les gjerne om intervjuet med Marita i Fashinnovation NYC her

Kvinnedag tilbud

Et håndlaget lær belte laget etter dine mål? Vi lanserte denne uken TOR belt – et unisex lær belte for deg som ønsker å oppgradere hverdagsgarderoben og samtidig støtte positive krefter i motebransjen. -20% kun i dag! Dette beltet er ikke lagervare, men lages etter ordre og på kundens mål i Trondheim.

Kvinnedagstilbudet gjelder kun i dag, rabatten trekkes automatisk fra ved utsjekk i nettbutikken: https://www.fjorstudios.com/accessories/p/tor-belt

Del nyhet

Svar