Vil hente 7 millioner for å digitalisere den konservative advokatbransjen

Advokatguiden.no

Da Erling Løken Andersen ga seg som advokat i 2020, bestemte han seg for å gjøre noe med den sidrumpa og lite transparente bransjen. Nå skal han og ny CEO i Advokatguiden, Ali Ahmed, samle inn kapital for å kunne ekspandere.

Advokatguiden ble etablert i 2020, og er en plattform som hjelper klienter med å finne rett advokat. Du kan søke opp advokater basert på blant annet navn, sted eller rettsområde, og du kan sortere treffet på anmeldelser og pris. Advokatene blir vurdert av tidligere klienter, noe som bidrar til mer transparens i bransjen. 

Selskapet har base i Oslo, med foreløpig virksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Sveits og Nederland. 

Se kampanjen på Folkeinvest.no

Vil skape transparens i advokatbransjen internasjonal

Etter stor suksess med plattformen i Norge, vil Løken Andersen og Ahmed ekspandere til flere markeder internasjonalt. Innen utgangen av 2027 skal Advokatguidens tjenester være tilgjengelige i 21 land. 

De vil nå hente kapital gjennom Folkeinvest, slik at de kan realisere drømmen om å gjøre advokatbransjen mer transparent og bidra til den konservative bransjens digitale utvikling. 

Ali Advokatguiden.no

– Vi har som mål å gjøre dagens og fremtidens advokattjenester mer tilgjengelig for folk flest, i hele verden.

– Vår visjon er å modernisere denne bransjen ved å blant annet bidra til økt transparens og demokratisering, sier CEO Ali Ahmed i forbindelse med emisjonen.

Bli med på å gjøre det enkelt å finne en god advokat

Nå har du muligheten til å bli en del av det hele. Ved å investere i Advokatguiden bidrar du til at det blir enklere og tryggere for klienter å finne en dyktig advokat. Ikke minst bidrar du til å gi flere advokater muligheten til å bli synlig for potensielle klienter på internett. 

Investeringsmuligheten

En investering i Advokatguiden AS er en investering i morselskapet. Det gjelder ikke kun den norske nettsiden, men også alle fremtidig utfisjonerte datterselskaper. Selskapet er posisjonert for internasjonal ekspansjon, og har høyere veksttakt gjennom skalering til større markeder i Europa og USA.

Planer for høst/vinter 2022

  • Salgsstart i Sverige og Danmark
  • Online i Sveits 1. september, oppstart av salg senere i høst/vinter
  • Online i Nederland ila. oktober, oppstart av salg rundt nyttår
  • Online i USA innen utgangen av 2022. Salgsstart ila. 2023 
  • Lansering i Storbritannia, Italia og Frankrike i 2023

Selskapets forretningsmodell baseres på gjentagende inntekter fra en abonnementsløsning for betalende advokater. Selskapet har også en «multi-exit»-strategi, hvor ulike nettsteder kan fisjoneres ut til egne selskaper og selges til større nasjonale mediehus.

Full oversikt og mer trygghet når du skal velge advokat

Plattformen registrerer alle advokater, advokatfullmektiger og rettshjelpere i Norge som er registrert i Tilsynsrådet for Advokatvirksomhet. Advokatene kan søkes på geografisk lokasjon og juridisk rettsområde. I tillegg kan de sorteres basert på bl.a. mottatte anmeldelser. 

Det mest unike, og spesielle er at tidligere klienter kan vurdere advokatene. Disse vurderingene blir synlige for alle som er inne på Advokatguiden. Dette er for at du som leter etter en advokat kan være trygg på å finne en dyktig advokat som kan hjelpe deg med det du trenger. 

Bransjen er urettferdig for både klienter og nye advokater

Ifølge Advokatguidens undersøkelser, får de aller fleste behov for advokathjelp i løpet av livet. Dessverre kan det være vanskelig å finne en passende advokat. Flere spørsmål dukker opp når man skal velge advokat – hvem holder til i mitt område, hvem er virkelig dyktig i det rettsområdet jeg trenger hjelp til, og ikke minst, hvem er best på pris? 

Vanskelig å være ny i bransjen

Som om ikke det er nok at det er vanskelig for klienter å finne den rette advokaten, er det også utfordrende for nye advokater å etablere seg i markedet. Advokatbransjen er akademisk og lite transparent. Den har ikke endret seg vesentlig på over 100 år, og det er liten åpenhet hva gjelder pris – noe som svekker konkurransen. 

Om du er et lite eller mellomstort advokatselskap kan det også være utfordrende å markedsføre seg på internett, og oppnå synlighet for potensielle klienter. Historisk gode markedsføringskanaler som Gule Sider og avisannonsering har forsvunnet eller er kraftig redusert i dagens samfunn, noe som gjør det enda vanskeligere. 

Ikke minst kan det være vanskelig å få klienter som nyutdannet i advokatbransjen. Klienter rekrutteres gjennom advokatens nettverk. I tillegg er det ikke uvanlig at advokatene er underlagt selskapets interne hierarki, der man tildeles innkomne saker basert på ansiennitet og tittel. 

Med dette i bakhodet er det ingen tvil om at det er på tide at det skjer noe i bransjen, og det er nettopp dette Advokatguiden har som mål å utfordre. 

Om kampanjen

Nå starter Advokatguiden sin internasjonale ekspansjon og har som mål å omsette for minst 150 MNOK innen 3 år og 450 MNOK innen 5 år. Vil du være med på denne reisen?

Kampanjen er åpen nå og varer til og med 14. desember. Midlene skal primært brukes til å etablere Advokatguiden i nye markeder. Det innebærer blant annet lansering, markedsføring, oppstart av salgsvirksomhet, og søkemotoroptimalisering. 

Se kampanjen på Folkeinvest.no

Del nyhet

Svar