Hvordan bruke ChatGTP i din startup?

Det er etterhvert mange av oss sett lyset i forhold til hvordan man kan bruke ChatGTP.

Jeg har gjort litt undersøkelser i forhold til hvordan andre bruker verktøyet, og kommer i tillegg med noen eksempler på hvordan jeg bruker det selv.

Håper dette kan være en inspirasjon til hvordan bruke ChatGTP i din startup for å få en mer effektiv hverdag. Her er det også fantastiske muligheter for å skape nye forretningsmuligheter og disruptive løsninger.

På slutten av artikkelen er noen tips om hvordan du kommer i gang, inkludert registrering og tips om andre ressurser og verktøy som er tilgjengelige. Hva er dine beste tips? Bli med i diskusjonen her på Lunsjrommet.

Bruk i møter

Jeg er engasjert inn som rådgiver for en stiftelse basert i Los Angeles som jobber med patenter. På siste møtet brukte vi ChatGPT til å lage en liste over Open AI plattformer. Vi stilte også et kreativt spørsmål om bruk av NFTs (non-fungible token). Vi fikk veldig gode svar, som gav grunnlag for en veldig god diskusjon.

I stedet for det den gamle varianten “sjekk det ut og så tar vi det på neste møte”, kunne vi avklare dette på 2 minutter. 

Her er en del andre eksempler;

Notater: Du kan bruke ChatGPT til å skrive ned notater fra møtet automatisk mens du snakker. Dette kan spare deg for tid og sikre at du ikke glemmer viktige punkter.

Spørsmål og svar: Du kan bruke ChatGPT til å svare på spørsmål som kommer opp i møtet, slik at du kan holde deg fokusert på diskusjonen.

Referanser og eksempler: Du kan bruke ChatGPT til å finne relevante referanser og eksempler som kan bidra til å styrke argumentene dine under møtet.

Oppsummering: Etter møtet, kan du bruke ChatGPT til å lage en kort oppsummering av hva som ble diskutert og viktige beslutninger som ble gjort.

Oversettelse: Hvis møtet skal holdes på flere språk kan ChatGPT hjelpe deg med å oversette det som blir sagt til det ønskede språket.

Innholdsproduksjon

Joshua Wöhle, medgründer og administrerende direktør i edtech-selskapet Mindstone og tidligere medgründer og CTO av SuperAwesome, bruker generativ AI for en rekke bruksområder i sin gründerhverdag. 

Det inkluderer en sosial media assistent han har bygget med hjelp av ChatGPT, og bilde generatorene DALL-E og Stable Diffusion.

Wöhle’s Excel-app lar ham skrive inn teksten for en tweet i et enkelt regneark, som så lager grafikk for bruk på sosiale medier. Dette inkluderer en overskrift for tweeten, lagt over et bilde som blir automatisk generert basert på teksten han skriver.

“Det betyr bare at tiden det tar å gå fra en idé til noe du kan publisere, nå er et minutt eller mindre, i stedet for at dette ville ha tatt omtrent 20 minutter,” sier Wöhle.

Han bruker også ChatGPT på flere måter for å hjelpe ham med å generere innhold for oppstartsselskapet sitt. Dette inkluderer å mate systemet med eksempler på tidligere essays han har skrevet og be det om å foreslå idéer til nye innlegg. Han bruker ChatGTP også til å komme med forslag til spørsmål til gjester på sin podcast. 

Men selv om Wöhle sier at generativ AI har styrket hans evne til å lage høykvalitets innhold, planlegger han fortsatt å ansette en leder for produktmarkedsføring i Mindstone, bare med andre forventninger.

Jeg vil fortsatt ha en ekspert der, men forventningene mine til den personen har økt dramatisk. Jeg forventer at de skal kunne gjøre mer arbeid på samme tid.

-Joshua Wöhle,

Integrering med Google søk

ChatGPT for Google gjør at du integrert i Google Chrome får opp søkeresultat til ChatGTP direkte i nettleseren. Dette mener høyner verdien på resultat på søk. Det er greit å ha i bakhodet at de data som brukes som grunnlag for svar, er om lag to år gamle.

Funksjoner:
Få tilgang til ChatGPT direkte fra popupen
Markdown-gjengivelse
Kode Highlights
Mørkt tema
Tilbakemelding for å forbedre ChatGPT
Kopier til utklippstavle

Ta notater og lage sammendrag av videoer

Glasp er et verktøy for å ta notater og legg til markeringer fra nettsider. Du kan finne og lagre artikler fra venner. Jeg bruker det mest til å transkribere og lage sammendrag av videoer. Kan brukes med alle de mest populære nettleserne.

Koding

Peter Nixey er grunnlegger av oppgavebehandling appen Intentional. Som solo gründer bygger Nixey for øyeblikket hele teknologi stacken selv. Han bruker ChatGPT hver dag som en slags personlig webutviklingsassistent. 

Han beskriver i en artikkelen på Sifted, hvordan det har gitt ham muligheten til å akselerere arbeidet med utviklingsverktøyet, Docker. Dette hadde han ikke brukt tidligere, og bruker ChatGTP til å spørre om detaljer i verktøyet.

“Det har vært veldig bra til å forklare meg hva jeg skal gjøre, det har vært veldig bra til å gi meg kodeeksempler. ChatGTP forklare bla. forskjellige linjer i koden og hvorfor de er der, og gjør det svært effektivt,” sier han.

Han sier det normalt ville ha tatt ham omtrent to uker å lære å bruke verktøyet – med ChatGPT tok det to dager.

Se også videoer lengre nede i artikkelen.

Hvem kommer til å eie ChatGTP i fremtiden?

I henhold til New York Times er Microsoft i dialog med OpenAI om en investering på inntil 10 milliarder dollar. De har tidligere investert 3 milliarder, og har sikkert “a right of first refusal” i avtaleverket.

Jeg vurderer det som veldig sannsynlig at de komme til å investere mer.

“Forventningen fra Satya (CEO, Microsoft) er at vi skal skyve grensene for AI, og vi skal gjøre dette for alle våre produkter”, sa Eric Boyd, leder for Microsofts AI-team i et intervju.

Registrering

ChatGPT er tilgjengelig via en nettside, så det er ikke nødvendig å laste ned noe. OpenAI har ennå ikke sluppet en offisiell app, selv om app-butikkene er full av falske versjoner. Disse bør installeres og brukes med forsiktighet, da de ikke er offisielle ChatGPT-apper.

Man kan angivelig laste ned ChatGPT lokalt gjennom Github, men det har jeg ikke prøvd ennå.

Inspirasjon og annen informasjon

Videoene fra Adrian Twarog kan anbefales;

Hvordan bruke ChatGPT til å utvikle bedriftsideer, nettsteder og personlige prosjekter

Video; Hva er ChatGPT – Introduksjon

ChatGPT er en kraftfull språkmodell utviklet av OpenAI. Denne videoen gir en god innføring for å skjønne hvordan man kan bruke verktøyet.

Video; Kræsjkurs ChatGPT

Denne er en kjapp introduksjon til å bruke ChatGPT, et språkmodell skapt av OpenAI. Videoen dekker det å lage en ny konto på OpenAI, å logge inn og bruke ChatGPT, og avanserte måter å bruke modellen på.

Video; Jeg bygde en SaaS på 30 dager

Videoen handler om en utvikler som brukte 30 dager på å bygge en SaaS (programvare som tjeneste), Her brukte han OpenAIs GPT og dens API. Utvikleren ville bygge et verktøy som kunne hjelpe andre utviklere ved å bruke AI til å fullføre oppgaver som å utføre en git merge eller forstå regex syntaks.

De begynte med å få tilgang til OpenAIs plattform og eksperimentere med forskjellige modeller og innstillinger. De registrerte også et domenenavn og et bedriftsnavn for prosjektet. Videoen er en dokumentasjon av utviklerens reise med å bygge verktøyet, inkludert utfordringene de støtte på og løsningene de fant.

Det finnes mange måter å bruke kunstig intelligens (AI) i en startup. Her er noen andre eksempler:

Prediksjonsmodeller: AI-modeller kan brukes til å forutsi fremtidige trender og resultater, for eksempel i økonomi, kundeadferd og salg.

Automatisering: AI-teknologi kan brukes til å automatisere repeterende oppgaver. Det kan være å svare på kundespørsmål, følge opp leads eller å håndtere administrasjon.

Analyse: AI-verktøy kan brukes for å analysere store mengder data, for eksempel for å identifisere mønstre eller for å avdekke nye muligheter.

Bilde- og lydgjenkjenning: AI-verktøy kan brukes for å gjenkjenne objekter eller lyder, for eksempel for å sortere bilder eller for å gjenkjenne stemmer.

Kvantitativ analyse: AI-verktøy kan brukes til å analysere store mengder data og å generere rapporter som kan hjelpe deg å ta bedre beslutninger.

Utvikling av nye produkter: AI kan brukes til å utvikle nye produkter eller tjenester som kan være mer effektive eller mer tilpasset kundene.

Bli med i samtalen

Hvordan bruker du ChatGTP eller andre AI-verktøy i dag og hvilke planer har du fremover? Bli med i diskusjonen på Gründervekst!

– Berg Moe

Kort om ChatGTP

ChatGPT er en avansert kunstig intelligens (AI) modell som er utviklet av OpenAI. Den er en variant av GPT (Generative Pre-trained Transformer) modellen. Spesialiseringen er å generere menneskelignende tekst for samtale AI.

ChatGPT er trent på et stort datamengde av samtaler og dialoger. Dette gir den muligheten til å forstå kontekst og utføre en rekke oppgaver som å svare på spørsmål, generere svar og skrive tekst som ligner på menneskelig skrevet tekst.

ChatGPT kan brukes i en rekke applikasjoner som chatboter, virtuelle assistenter og automatiserte tekstgenerering.

Kilder;

ChatGPT is already changing work at startups – Here’s how. Tim Smith, Sifted, 10.01.2023.

5 Ways to Use ChatGPT in Your Workflow – Produce content more efficiently and boost your content marketing all with this A.I. chatbot. Hillel Fuld, Inc., 14.12.2022. 

We just interviewed ChatGPT – The answers to our straightforward questions might surprise you! Thomas Ohr, EU-Startups, 22.12.2022. 

ChatGPT is coming for classrooms, hospitals, marketing departments, and everything else as the next great startup boom emerges. Emilia David, INSIDER, 10.01.2023. 

Den nye snakkisen ChatGPT bør inn i norsk pensum, mener teknologieksperter, Mariann Strand, Vetle Ravn Viken, Nettavisen, 15.01.2023.

Bilde brukt i denne artikkelen ble generert av Dall-E 2

Klipp her for å bli med i diskusjonen på Lunsjrommet på Gründervekst.

Del nyhet

Svar