Hvorfor har det ikke vært mer relevant å fokusere på LinkedIn enn akkurat nå?

Uansett om du vil gjøre karriere eller markedsføre dine egne produkter og tjenester for B2B, er LinkedIn i ferd med å bli og er i dag en av de mest effektive plattformene for markedsføring.

Langt borte og glemt er de dagene da LinkedIn bare var stedet å legge til din arbeidshistorie eller ditt “online-CV” (og deretter aldri logge inn igjen eller gjøre noe mer ut av det!)

LinkedIn har nå 880+ millioner brukere (og vokser raskt) og med sin aktive medlemmer gir LinkedIn store muligheter for å få ut din merkevare og ditt innhold til en mer sofistikert målgruppe.

LinkedIn er faktisk den eldste sosiale medieplattformen som eksisterer i dag, da det ble opprettet i 2002-2003.

Men…

Siden 2016-2017 har LinkedIn endret seg, og jeg pleier å si at det endelig har “funnet seg selv”. Microsoft kjøpte opp LinkedIn da, og siden da har mye skjedd.

Og LinkedIn har bare økt i popularitet, du har sikkert lagt merke til det selv, det er flere enn noensinne som snakker om LinkedIn og bruker det nå.

Så hvorfor LinkedIn? Selv om det kanskje ikke er den mest “glamorøse” sosiale medieplattformen der ute (Instagram, vi ser på deg haha), er det 3 viktige grunner til at du bør fokusere på LinkedIn som en del av din markedsføringsstrategi for sosiale medier hvis du vil nå ut til flere høykvalitets B2B kunder…

1.HØY ORGANISK REKKEVIDDE

I en tid der den organisk rekkevidden på sosiale medier reduseres og, uten tvil, blir det mer “betal for å leke” og for å få ditt innhold foran flere sofistikerte øyne.

Så har LinkedIn faktisk en av de høyeste organiske rekkevidden av alle sosiale plattformer i dag hvis det brukes riktig.

Had betyr organisk rekkevidde?
Organisk rekkevidde refererer til antall personer som ser ditt innhold på en sosial media-plattform uten at du betaler for å øke synligheten av det.

Dette kan være gjennom algoritmer på plattformen som bestemmer hvem som ser innholdet ditt eller gjennom organisk engasjement fra følgere, som å dele eller kommentere på innholdet ditt. En høy organisk rekkevidde betyr at flere mennesker ser innholdet ditt uten at du må betale for å øke synligheten.

Selv om du fortsatt trenger en sterk innholdsstrategi på plass for å få mest mulig ut av LinkedIns fantastiske markedsføringsmuligheter.

Så blir LinkedIn stadig viktigere for å få ut ditt innhold foran dette ganske sofistikerte og engasjerte publikumet for både personlige merkevarer og bedrifter, store som små.

Denne høye organisk rekkevidden gjør markedsføringen av ditt selskap eller ditt personlige merkenavn mer tilgjengelig, det koster bare tid, men avhengig av hvor strategisk du er, kan det koste mer eller mindre tid – spesielt for dem med mindre markedsføringsbudsjetter.

2.PERSONLIG MERKEVARE FOR KARRIERE ELLER ENTREPRENØRSKAP OG TANKELEDERSKAP

LinkedIn gir en fantastisk mulighet til å markedsføre din personlige merkevare og posisjonere deg selv som en ekspert innen din bransje eller hva du ønsker å oppnå profesjonelt, det vi kaller for en Tankeleder.

Selv om det er viktig å legge til din arbeidshistorie i profilen din (hei igjen, online-CV), men for å få mest mulig ut av LinkedIn kreves det mye mer enn det!

Noen måter du kan få mer ut av ditt personlige merkevare på LinkedIn er:

Optimaliser profilen din med din relevante erfaring og kompetanse og samarbeid med andre tankeledere, ledere og andre personaer innen din bransje og ønsket arbeidsplass.

Del innlegg og artikler der du presenterer din expertese som viser opp deg som Tankeleder.

  1. VERDIFULLE KONTAKTER OG NETTVERKFaktum er at de fleste viktige beslutningstakere finnes på LinkedIn.

Med andre ord, personer i kraftfulle posisjoner (som administrerende direktører, CEOer) som kan kjøpe fra deg, ansette deg eller koble deg til andre likemindede og innflytelsesrike personer.

En måte å bygge opp et kraftfullt nettverk er selvfølgelig å knytte nye kontakter på LinkedIn kontinuerlig.

Men for å være mer strategisk når det gjelder å finne beslutningstakere (eller enda bedre, de i selskapene du er interessert i å jobbe med), bruk den avanserte søkefunksjonen på LinkedIn.

Der kan du konsentrere din målgruppe gjennom deres jobbtittel, geografisk plassering, selskapsnavn og andre detaljer.

LinkedIn’s søkefunksjon er faktisk helt unik sammenlignet med andre sosiale medier.

Jeg pleier å si at det er som en gylden rolodex hvor du kan søke etter akkurat de personene du trenger i ditt nettverk for å nå dine profesjonelle mål.

LinkedIn er en kraftfull plattform som gir mange muligheter for personlig merkevarebygging, nettverking og å nå en målrettet publikum innenfor B2B.

Med en høy organisk rekkevidde, er det en effektiv måte å vise frem din ekspertise og posisjonere deg som en tankeleder innen din bransje.

I tillegg gir det deg muligheten til å koble deg til beslutningstakere og andre innflytelsesrike personer innen din bransje, noe som kan være nyttig for både karrieren og bedriften din.

Ved å bruke den avanserte søkefunksjonen, kan du målrette akkurat de personene og selskapene du ønsker å jobbe med.

Med riktig strategi på plass, kan LinkedIn være en veldig verdifull ressurs i å oppnå dine mål.

Jeg håper denne informasjonen var nyttig og jeg ser frem til å følge din LinkedIn-reise mot suksess.

Og hvis du trenger hjelp, ikke nøl med å ta kontakt så ser vi hva vi kan gjøre sammen. 🙂

Del nyhet

Svar