5 grunner til at video bør være en del av din markedsføringsstrategi

Du har helt sikkert hørt at du som gründer bør benytte video i sosiale medier og på nettsiden din. 

Hvis du er som veldig mange andre har du enda ikke kommet i gang med video.

Jeg vil anta at det er på grunn av budsjett, tid, eller at du heller vil dø enn å være foran kamera. Grøss! 

Kanskje har du tenkt at du skal ta tak i det, men video blir nedprioritert fordi du ikke helt forstår nytten det kan gi deg.

Her er fem av de mange grunnene til å prioritere video i markedsføringen din;

1. Video er et kvalitetsstempel

Overraskende mange bedrifter bruker ikke video i markedsføringen sin. Ved å produsere kvalitetsinnhold som kunder finner nyttig, vil du vise at du er en seriøs aktør som de kan stole på. 

Den eneste stemmen som prates – den blir hørt. Du blir eksperten. 

2. Bli husket

De fleste kundene dine foretrekker å se en video fremfor å lese en tekst når de er i kjøpsprosess. 

Det er lettere å følge med, ta til seg informasjonen og å huske det du formidler. 

Studier har vist at en person husker opptil 95% av budskapet når de ser en video, sammenlignet med 10% når de leser en tekst. (Kilde: Insivia)

Ikke bare får du poenget bedre frem, men det er også større sannsynlighet for at personen som så videoen vil huske på deg og bedriften din til senere når de skal trenge tjenestene eller produktene dine. 

3. DU får oppmerksomheten i sosiale medier

Kundene dine er ikke i kjøpsmodus når de er på sosiale medier. Da ønsker de underholdning. De har mye mindre toleranse for alt som handler om salg og er kjedelig. 

På feeden deres konkurrerer du med tusenvis av andre. 

En video har størst sjanse for å få de til å stoppe skrollingen i noen sekunder. Men du har bare noen sekunder! 

Gjør starten av videoen interessant og få kunden nysgjerrig på resten. 

Du kan for eksempel nevne hvem videoen er relevant for, du kan stille et spørsmål som de bare MÅ vite svaret på, eller snakke om et problem du vet kunden din sliter med.

4. Video bygger relasjon og tillit

En annonse eller nettside med kun tekst blir fort kjedelig, passiv og sjelløs. Du benytter deg ikke av den emosjonelle beslutningsevnen til kunden. 

Ved å ha et menneske å høre på samtidig som de kan se ansiktsuttrykk og kroppsspråk prater vi til underbevisstheten som tror at de faktisk har et møte med et ekte menneske. 

Dette gjør det mye enklere å ta valg om å handle fra dere.

Og når kunden kommer inn døra di eller kommuniserer direkte med deg på en annen måte, så føler de at de allerede kjenner og stoler på deg.

5. Hjelp kunden å forstå hva du tilbyr

Driver du med noe som kan være utfordrende å forklare på en enkel og forståelig måte? 

En video kan gjøre den mest komplekse informasjonen lett fordøyelig. 

Hvor mye tid og hodebry kunne du spart om du bare kunne vist eller sendt en video som forklarte dette – og forklarte det like bra hver gang? 

Noen måter du kan bruke video for å skape klarhet hos kunden:

  • Kundereferanser og reviews: Få fornøyde kunder til å lage en video der de deler sin historie og opplevelse. Seeren kan relatere seg og trekke paralleller til sitt eget liv og behov.
  • Produktvideo: Fokuset er her på å forklare det som kunden trenger å vite for å forstå om det du tilbyr er riktig for han eller ikke. Med video kan du legge inn tekst, illustrasjoner og bilder. Sånn blir det lettere for kunden å prosessere informasjonen.
    Hvis det er nødvendig kan du bli litt teknisk her. Men hold det på et nivå som målgruppen din vil forstå, og ikke gå dypere enn nødvendig. Da kan du fort forvirre mer enn du avklarer.
  • Promovideo: Hvem er den i bedriften som er best på å forklare og som har mest engasjement? Få vedkommende foran kamera i en promofilm! Vi vil anbefale å leie inn et videoproduksjonsselskap til å lage denne videoen. De vil ha teknikker som henter frem de beste sitatene og viser bedriften fra sin beste side. 

Akkurat nå har vi tilbud på promofilm for gründere og små bedrifter. Ta kontakt for å høre mer om det 🙂 

Gründervekst teamet; Kunne du tenke deg å publisere artikler som dette der du deler din kompetanse med økosystemet av gründere og andre små- og mellomstore bedrifter? Signer opp for Gründervekst Premium i dag

Del nyhet

Svar