Handlekraftige dansker

Plast Nordic har igjen vært nede til Danmark (mars 2023 ) og besøkt industrielle aktører fra tekstilsektorene. Mottakelsen er ensartet og overbevisende god.  De er tydelig på at de trenger en nasjonal løsning for kjemisk resirkulering av tekstiler. Både som en løsning på oppstrøm ( avfall) og en løsning på fremtidens behov for resirkulerte råvarer for ny tekstilproduksjon (nedstrøm).

Vårt fokus er innrettet mot Herning kommune, denne regionen har lange tekstiltradisjoner og har fremdeles en rekke produsenter av både tekstiler og tepper. Plast Nordic var også vært på besøkt på hovedkontoret til Hummel (Aarhus) , som har produsert tekstiler for sportssegmentet, og som har 100 års jubileum i 2023 !

Næringsforeningen i Herning er tilretteleggeren for Plast Nordic, og gjør både dialogen og oppfølgingen av samarbeidet effektivt og strukturert. I slutten av mars er Plast Nordic igjen invitert for å møte flere fond og industrielle investorer, som selv har meldt interesse for en presentasjon. Da er det Danmarks bransjeforening for tekstilsektoren, Lifestyle & Design Cluster, som er vert og tilrettelegger.

Hvorfor er Plast Nordic i Danmark ?

Miljøministeriet uttalte i 2022:

Virksomheder, organisationer og Miljøministeriet er gået sammen om at formulere en række fælles mål. Herunder at al tøj og tekstil fra danske virksomheder skal bestå af mindst 40 procent genanvendt materiale inden 2030. At tøjet skal designes til at have flere liv. Og at en større del af omsætningen på tøj i Danmark skal komme fra genbrug.

Denne ambisjonen (40%) er unik i både Norden og Europa. Det vil  sette et krav til handlekraft fra både den danske industrien, finansielle aktører og myndigheter. 2030 kommer fort og 40 prosent er mange tonn !

Det er godt å være norsk i Danmark !

( Foto 1 og 2  : Pixabay)

Del nyhet

Svar

  1. Hei Berg
    Det kommer fabrikk i Norge. Men slik det er nå ser vi at den politiske synkroniseringen, industrielle tilretteleggingen, interessen fra investorer og tilgangen til fornybar energi, er svært god i Danmark. Kanskje noe å lære ?